Helaas blijft de schaatsbaan dicht

Stand van zaken: we hebben tijdslots ingesteld, vrijwilligers geregeld, een reserveringssysteem gekocht, coronaplan aangemeld bij de gemeente, dus: we zijn er klaar voor.

Vandaag 7,5 à 8 cm gemeten, zag er goed uit, alleen: vanmorgen schoot een ervaren ijsmeter tot zijn middel in een verborgen wak. Die is daarbij gewond geraakt.

Willen we open dan moet de hele baan handmatig van sneeuw worden ontdaan, een heel karwei, zelfs met een flink aantal mensen, die dan ook nog een behoorlijk risico lopen. Dan moeten de wakken worden opgevuld, met getransplanteerd ijs, en dan moeten ze nog verder dichtvriezen. In het gunstigste geval zou je dan zondag open kunnen, en misschien nog maandagochtend, want dan gaat het weer dooien. Conclusie is dat alle risico's niet in verhouding staan tot zo'n korte openingstijd.

Helaas, de baan blijft dus dicht.

Ten slotte: er zijn schaatssporen gezien van iemand die het op eigen houtje heeft geprobeerd. We kunnen de boel niet waterdicht afgrendelen, maar dit is echt levensgevaarlijk: je ziet niet waar het ijs dun is en als je erdoor zakt blijken de wakranden vlijmscherp. En er is niemand in de buurt om je te redden.

Met dank aan

Remco-Daniël Gielen Photography:

Tuinieren bij De Zilveren Schaats

Rob Glastra Fotografie:

Luchtfoto schaatsbaan

 

 

 

Contact